Indkøbskurv

Kontakt butikken i Risskov på tlf. 86 13 14 77

Mere end 50 års erfaring med skum og stof

Oeko-tex & danskproduceret skum

Skumhuset historie

 

Skumhusets historie og rejsen hertil blev startet for lidtover 50 år siden i en lille forretning i Sjællandsgade i Aarhus af Preben Gordon Hansen. Efter små 10 år i Sjællandsgade flyttede butikken til Latinerkvarteret, hvor Skumhuset i de næste 40 år havde en kendt plads i det gamle, gule pakhus på Pustervig Torv.

Det lå ikke lige til højrebenet, at Skumhusets ejer, Preben, skulle starte sin egen forretning op med skum og stof, da han i virkeligheden er uddannet maskinarbejder. Dog voksede interessen for møbeldesign sig stor efter Prebens far, som var sælger til møbelfabrikker. Preben og faren tog på møbelmesser rundt omkring i landet og hentede inspiration til udvikling og design af møbler.

Skumhuset blev en realitet, hvor der var fokus på at levere skum og stof i høj kvalitet med lang levetid og holdbarhed. Preben fortæller om en af historierne fra Skumhuset:

»Det var os, der leverede madrasserne til hippielejlighederne i Den Gamle By, for vi havde jo stadig de originale stoffer. Vi lavede også hynderne med grønt fløjl til Bent J, da han åbnede sit værtshus i slutningen af 1970’erne. Det er det samme skum, der stadig er i hynderne hos Bent J. i Den Gamle By, men det er det tredje hold stof.«

Som årene gik, blev det svært at følge med fra den ikoniske plads midt i hjertet af Aarhus. Derfor var det næste, naturlige skridt på Skumhusets rejse at rykke ud af det gule pakhus.

 

Nye tider – samme gode håndværk

I 2017 blev butikken sammenlagt med produktionen og systuen i Risskov efter ønske fra Preben, da han altid havde drømt om, at det hele skulle samles på ét sted. Samme år som sammenlægningen fandt sted, overtog Prebens søn, Anders Gordon Gotfredsen, driften af virksomheden. Det gav Skumhuset et ekstra løft i form af nye kræfter og idéer til, hvordan man kunne gøre tingene.

Modsat sin far er Anders uddannet møbelsnedker og har i mange år arbejdet som møbeldesigner for kendte danske møbelproducenter. Her oplevede han ofte, at ”brug og smid væk”-kulturen, som den moderne møbelindustri repræsenterede, ikke stemte overens med hans værdier og glæde ved møbeldesigns formgivning.

Kvalitet og godt håndværk, som er Skumhusets kendetegn, var et godt match med Anders’ egne værdier. Derfor kom det som en selvfølgelighed, at Anders blev en større og større del af Skumhuset og til sidst overtog firmaet.

Selvom der er en ny kaptajn ved roret, har Skumhuset ikke mistet sine kerneværdier. Vi laver stadig skum og stof, der kan holde til mange års brug og slitage. En bæredygtig tilgang, som mange af vores kunder sætter stor pris på.

Fra to lokationer til én – det nye ’Skumhuset’ i Risskov

Udover ønsket om at sammenlægge butik, produktion og systue krævede et voksende online salg større lokaler. Med kunder fra hele landet var det ikke længere muligt at servicere dem alle fra det gamle, gule pakhus. Med den nye butik i Risskov fik Skumhuset meget mere plads til det lager, som webshoppen krævede – og så kunne kunderne køre lige til døren uden at skulle bekymre sig om at finde en parkeringsplads i den hektiske bymidte.

Sammenlægningen gjorde, at alle ansatte blev samlet under ét tag. Den markant kortere afstand mellem medarbejderne i produktion og salg optimerede samarbejdet mellem de to, eftersom bestillinger fra private kunder, virksomheder og institutioner nemmere kunne imødekommes.

Derudover har flere af Skumhusets medarbejder været med fra rejsens start, og det har givet en familiær følelse og tilknytning uden lige, som ingen af os vil være foruden. I Skumhuset er vi (stadig) en stor familie, der brænder for det, vi laver hver dag.