Indkøbskurv

Kontakt butikken i Risskov på tlf. 86 13 14 77

Mere end 50 års erfaring med skum og stof

Oeko-tex & danskproduceret skum

Vejledning: Lav en skabelon

skumgummi efter mål

Hvis du skal bruge en hynde eller madras med skæve vinkler, indhak eller afrundinger, så skal vi bruge en skabelon i fuld størrelse, så vi kan skære skummet ud i den helt rigtige form.

Vi lægger skabelonen ovenpå skummet, tegner efter den og skærer ud. Derfor er det vigtigt at din skabelon er præcis som du ønsker hynden skal være! Det er altså vigtigt at du ikke kommer med en skabelon, som f.eks. “bare lige skal være et par centimeter mindre på alle sider”, da du så risikerer at få en hynde i en forkert størrelse.

Mange spørger os, hvordan man laver en skabelon. Her er et par gode råd.

  • Du kan bruge papir, karton, pap eller lignende materialer. Har du brug for en større skabelon, kan det f.eks. være en ide, at tape avispapir eller lignende sammen til et stort stykke papir. Sørg i det tilfælde for at det er tapet så godt sammen at papirstykkerne ikke kan gå fra hinanden igen, og der dermed kan blive tvivl om den præcise størrelse.
  • Tegn formen på den ønskede hynde eller madras, og klip den ud. Du kan f.eks. tegne af efter en gammel hynde, efter et stolesæde eller det sted din hynde skal ligge.
  • Hvis du kommer til at klippe forkert, opfordrer vi til at du starter forfra, så der ikke er noget at være i tvivl om, og den skabelon vi modtager er præcis den form du ønsker madrassen eller hynden skal være.
  • Når du har lavet skabelonen kan du lægge den det sted hvor hynden eller madrassen skal ligge, og dobbelttjekke om der er noget der skal rettes lidt til.
  • Prøv for eksempel at folde din skabelon på midten for at tjekke om den er helt symmetrisk (hvis det er det den skal være).
  • Marker på skabelonen hvor der er rette vinkler.
  • Skriv mål på din skabelon.

Når du har lavet din skabelon, kan du komme forbi med den i butikkens åbningstid, eller sende den til Skumhuset, Sindalsvej 45, 8240 Risskov.
Kontakt os gerne inden du sender skabelonen, så vi kan snakke om materialer, pris og produktionstid.