Indkøbskurv

Kontakt butikken i Risskov på tlf. 86 13 14 77

Mere end 50 års erfaring med skum og stof

Oeko-tex & danskproduceret skum

Vejledning: Vælg skumtype og tykkelse

Her finder du lidt information og anbefalinger, som kan være en hjælp til at vælge den rigtige type skum i den rigtige fasthed og tykkelse.

Du kan selvfølgelig altid kontakte os for personlig vejledning, om hvad du skal vælge til netop dit projekt. Det kan også være en fordel for dig, at besøge vores forretning i Risskov, hvor du kan mærke, sidde og ligge på en masse forskellige skum-muligheder!

 

Vælg den rigtige skumtype

Vi fører forskellige skumtyper, som har hver deres fordele, og typisk vil være gode til forskellige ting.

Her kan du læse lidt mere om vores skumtyper, inkl. eksempler på anvendelse og anbefalede tykkelser. 

Koldskum: Højt komfortniveau og god holdbarhed til møbler – sofahynder, lænestole, alkovemadrasser, bænkhynder, stolesæder m.m. Mange forskellige fastheder til forskellige formål. Læs mere om koldskum.

Standard polyetherskum: Stabil skumtype med god holdbarhed overfor fugt. God til f.eks. udendørshynder, ryghynder, gæstemadrasser, diverse hobbyprojekter. Læs mere om polyetherskum.

Waterlilyskum: Miljøvenligt højkvalitetsprodukt som er særligt åndbart og varmeafledende, yderst velegnet som sovemadras til både børn og voksne. Fås i to forskellige fastheder. Læs mere om Waterlily.

Hybridskum: Luksus-sovemadras med højt komfortniveau. Høj kvalitet, støttende og omfavnende skumtype, bedste holdbarhed som sovemadras. Læs mere om hybrid.

Vælg tykkelse

Skum føles generelt fastere, jo tykkere man laver hynden eller madrassen, så den ønskede tykkelse på din hynde/madras kan godt betyde noget for, hvilken skumtype vi vil anbefale.

Hvis du er i tvivl, om hvilken tykkelse du ønsker kan du tænke over følgende:

Hvilken tykkelse vil klæde dit møbel?

  • Vil det se pænt ud at have en slankere hynde/madras eller en tykkere hynde/madras på din stol, bænk, daybed eller andet møbel? Her er det vigtigst hvad du selv synes er pænt.
  • Er der evt. en eksisterende madras eller hynde der kan give dig en ide? 

Hvilken tykkelse passer til siddehøjden på dit møbel?

  • Stole, sofaer, bænke osv. er ikke altid bygget i samme højde.
  • Hvordan føles det når du sidder på møblet uden en hynde/madras? Er møblet lidt for højt, lidt for lavt, lige tilpas? Hvis du f.eks. har en bænk der i forvejen er bygget lidt højt, giver det typisk mest mening at vælge en tyndere hynde.

Hvad er den bedste skum?

Hvad der er den bedste skum at vælge, afhænger af flere forskellige ting:

  • Anvendelse: Vi anbefaler forskellige løsninger til bænkhynder, alkovemadrasser, sovemadrasser til voksne, babymadrasser, osv.
  • Ønsket tykkelse: I nogle situationer kan den ønskede tykkelse afgøre hvilken skum der er bedst egnet til et bestemt formål.
  • Dine ønsker og behov!

Alle har forskellig smag og forskellige behov – nogle foretrækker en blød madras og nogle foretrækker en meget fast madras. Det kan være en rigtig god ide, at du selv overvejer hvilken type sovemadras, sofahynde eller stol du foretrækker, inden du kontakter os. Er du mere til noget blødt, eller er du mere til noget mere fast? Så kan vi bedre komme med anbefalinger. Der er ikke kun et rigtigt svar på hvad der er bedst.