Indkøbskurv

Kontakt butikken i Risskov på tlf. 86 13 14 77

Mere end 50 års erfaring med skum og stof

Oeko-tex & danskproduceret skum

Vedligeholdelse af dine hynder/madrasser

Vedligeholdelse af din skumhynde eller skummadras

Skumhusets hynder og madrasser i koldskum, Waterlilyskum og hybridskum kan, hvis du passer på dem, holde i mange mange år. Her er et par råd til hvordan du passer bedst på din hynde eller madras.

Vend og roter

Det er en god ide at huske at vende og rotere skumhynder og skummadrasser, især for madrasser og hynder i koldskum. På denne måde forlænger man skummets levetid, da det hjælper til at skummet bevarer sin fasthed længere, og ikke bliver blødt eller fladt eller skævt, for hurtigt.

Vi anbefaler at du vender og roterer koldskumsmadrasser jævnligt, for eksempel hver 3. måned.

Luft

Fugt kan også medvirke til at koldskum hurtigere mister fasthed. Derfor er det en god ide at madrasser og hynder enten ligger på et ventileret underlag (lameller eller en plade med huller i), eller ind imellem får luft.

Det er især vigtigt at lufte madrasser som du eller dit barn skal sove på.

Nogle skumtyper, som hybridskum og polyetherskum, er meget fugtbestandige og egnet til fugtige miljøer, men har stadig godt af at få luft ind imellem.

Rengør din madras

Støvsug din madras. På den måde fjerner du både husstøvmider, løse fibre og almindeligt støv og snavs. Ved sovemadrasser er det for eksempel oplagt at støvsuge madrassen når der skiftes sengetøj.

Rengør betrækket på din madras eller hynde

Der er forskellige måder du kan holde betrækket rent, afhængigt af hvilken type betræk du har valgt til din hynde eller madras.

Betræk i uld kan typisk ikke tåle maskinvask, men kan i det daglige holdes rene ved at støvsuge dem, eller tørre betrækket over med en hårdt opvredet klud med varmt vand, for at fjerne støv og snavs. Desuden kan de sendes til rensning når/hvis der bliver behov for det.

Betræk i bomuld og kunststof kan i mange tilfælde vaskes ved 30 grader – men ikke altid. Kontakt os endelig hvis du er i tvivl, om et betræk vi har syet til dig, tåler maskinvask. Ellers gælder det samme som ved betræk i uld.

Betræk i kunstlæder kan tørres over med en opvredet klud med vand.